Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooi weer buiten, succes met de examens binnen!

Geplaatst opmaandag 11 mei 2015 - 10:31

De eindexamens beginnen! Dat betekent dat 206.300 leerlingen in sportzalen en klaslokalen moeten zweten op moeilijke vragen, terwijl het buiten juist heerlijk weer is om op het terras te zitten.

De leerlingen van het vmbo theoretisch beginnen maandag met natuur- en scheikunde, havisten krijgen economie voorgeschoteld en de examenperiode start voor vwo'ers met Nederlands.

Veel drinken
Uitgerekend op de allereerste dag van de eindexamens wordt het buiten heerlijk warm. De warmste dag tot nu toe. De temperatuur kan maandagmiddag oplopen tot 27 graden. Dat betekent dat het ongetwijfeld ook tijdens het examen warm zal zijn.

Onze tips: 's ochtends lekker in de zon nog even de laatste feitjes doorlezen, goed drinken tijdens het examen en zodra je klaar bent direct een ijsje scoren.

Succes
Meer tips om het eindexamen te overleven? Lees ook: Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag

De redactie van 1Limburg wenst alle leerling heel veel succes met het eerste examen!

Examenvraag economie
Voor iedereen voor wie het examen al voltooid verleden tijd, hebben we nog wel een vraag. Weet jij het antwoord op deze eindexamenvraag economie voor havo?

Uitleg: In 2012 deed De Nederlandse Bank (DNB) onderzoek naar het vermogen van de Nederlandse huishoudens. Uit dit onderzoek is gebleken dat in de periode 2001-2011 zowel de spaartegoeden als de schulden van de Nederlandse huishoudens aanzienlijk zijn toegenomen. Dit wordt volgens de onderzoekers veroorzaakt doordat veel bezitters van een eigen woning de overwaarde van hun woning hebben omgezet in een extra hypothecaire lening. Een hypothecaire lening is namelijk goedkoper dan consumptieve kredieten zoals een persoonlijke lening.

Vraag: Leg uit waarom een hypothecaire lening goedkoper is dan consumptief krediet.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eindexamens: 'Brinta, mango's en sinaasappelsap'
Examenterugblik: 'Was nooit de vraag of ik zou slagen'
Examenterugblik: 'Ga je niet helemaal kapot leren'
Seks en chocola, de eindexamens beginnen maandag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen