Overslaan en naar de inhoud gaan

'Monumentenstatus moet pand Gennep behoeden voor sloop'

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2021 - 21:43

Om de Gennepermolen in Gennep te redden van de sloopkogel, proberen liefhebbers van het gebouw een gemeentelijke monumentenstatus voor het pand af te dwingen.

Erfgoedstichting Monarch heeft een verzoek ingediend voor de status van gemeentelijk monument, meldt De Gelderlander. Als die status wordt toegekend, wordt het een stuk moeilijker om het gebouw alsnog te slopen.

Gemeente
De tegenstanders van de sloop maken gebruik van twee oudere rapporten van de gemeente Gennep, waarin staat dat het gebouw stedenbouwkundige en cultuurhistorische waarde heeft. Op dit moment is het juist de gemeente die het gebouw wil slopen, om er huizen en appartementen te bouwen.

Volgens de tegenstanders van de sloop is de Gennepermolen een van de laatste stukjes industrieel erfgoed van Gennep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen