Overslaan en naar de inhoud gaan

Monumentale kastanjeboom Geijsteren wordt kaasplankjes

Geplaatst opzaterdag 3 maart 2018 - 11:32

De 'dikke boom'op het dorpsplein in Geijsteren is zaterdagochtend gekapt. Van de 129 jaar oude kastanjeboom worden kaasplankjes gemaakt.

De boom moest verdwijnen vanwege de vernieuwde inrichting van het dorpsplein.

Handje hulp
Alle inwoners van het dorp werden uitgenodigd om vandaag een handje te helpen bij het omtrekken van de boom. De dorpsbewoners mochten meepraten over hoe het dorpsplein eruit komt te zien. De zieke kastanjeboom maakt geen deel uit van het nieuwe plan. Op de plek van de oude boom wordt later een lindeboom geplant.

Kaasplankjes
Van het kastanjehout worden kaasplankjes gemaakt. Die worden verkocht, met de opbrengst hoopt de dorpsraad een gat van 2500 euro te dichten in de begroting voor het toekomstige plein.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen