Overslaan en naar de inhoud gaan

Monumentale boerderij verwoest door grote brand

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 6:28

Een monumentale boerderij aan de Pannenhof in Beegden is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar beschadigd door een grote brand.

De hulpdiensten werden door 4:10 uur gealarmeerd.

Extra hulp
De brandweerlieden die als eerste ter plaatse waren, hadden direct door dat er extra hulp nodig zou zijn om het vuur onder controle te krijgen. Daarom heeft de brandweer meteen opgeschaald naar grote brand. Korpsen uit onder meer Roermond, Wessem, Hunsel en Weert kwamen ter plaatse om te helpen met het bestrijden van de vlammen.

Video Fer Traugott

Instabiel
Vrij snel werd helder dat de muren van de gevels instabiel zijn. Daardoor kon de brandweer niet naar binnen. Er werd daarom alleen vanaf de buitenkant geblust, meldde een woordvoerder van de brandweer. Rond 8:00 uur was het vuur onder controle. Omdat de brandweer nog altijd niet naar binnen kon, zullen de (na)bluswerkzaamheden nog enkele uren in beslag nemen. Daarbij moeten mogelijk ook muren gesloopt worden.

NL-Alert verstuurd
Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden in de kern Beegden konden hier hinder door ondervinden. De brandweer adviseerde hen de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Er werd daarvoor vrijdagochtend ook een NL Alert verstuurd. Rond 8:00 uur werd dit advies weer ingetrokken.

De brandweer heeft metingen verricht. Er is vermoedelijk geen asbest vrijgekomen bij de brand.

Leegstaand
Hoewel het pand al jarenlang leeg staat, zijn er eerder op de dag jongeren in de buurt van het pand gezien. Op dit moment gaat de brandweer er echter vanuit dat er niemand meer in de boerderij aanwezig is.

Zodra het veilig genoeg is om het pand te betreden, zal de brandweer binnen gaan kijken.

Al vaker brand
Dit is niet de eerste keer dat er op het perceel van de monumentale boerderij aan de Pannenhof brand woedt. Op 30 augustus 2020 viel de boerderijschuur ook al ten prooi aan de vlammen.

Lees ook: Grote brand leegstaande boerderij Beegden onder controle

Brand Beegden - 30 apr 2021
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen