Overslaan en naar de inhoud gaan

Monumentale boerderij verwoest door grote brand

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 6:28

Een monumentale boerderij aan de Pannenhof in Beegden is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar beschadigd door een grote brand.

De hulpdiensten werden door 4:10 uur gealarmeerd.

Extra hulp
De brandweerlieden die als eerste ter plaatse waren, hadden direct door dat er extra hulp nodig zou zijn om het vuur onder controle te krijgen. Daarom heeft de brandweer meteen opgeschaald naar grote brand. Korpsen uit onder meer Roermond, Wessem, Hunsel en Weert kwamen ter plaatse om te helpen met het bestrijden van de vlammen.

Video Fer Traugott

Instabiel
Vrij snel werd helder dat de muren van de gevels instabiel zijn. Daardoor kon de brandweer niet naar binnen. Er werd daarom alleen vanaf de buitenkant geblust, meldde een woordvoerder van de brandweer. Rond 8:00 uur was het vuur onder controle. Omdat de brandweer nog altijd niet naar binnen kon, zullen de (na)bluswerkzaamheden nog enkele uren in beslag nemen. Daarbij moeten mogelijk ook muren gesloopt worden.

NL-Alert verstuurd
Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden in de kern Beegden konden hier hinder door ondervinden. De brandweer adviseerde hen de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Er werd daarvoor vrijdagochtend ook een NL Alert verstuurd. Rond 8:00 uur werd dit advies weer ingetrokken.

De brandweer heeft metingen verricht. Er is vermoedelijk geen asbest vrijgekomen bij de brand.

Leegstaand
Hoewel het pand al jarenlang leeg staat, zijn er eerder op de dag jongeren in de buurt van het pand gezien. Op dit moment gaat de brandweer er echter vanuit dat er niemand meer in de boerderij aanwezig is.

Zodra het veilig genoeg is om het pand te betreden, zal de brandweer binnen gaan kijken.

Al vaker brand
Dit is niet de eerste keer dat er op het perceel van de monumentale boerderij aan de Pannenhof brand woedt. Op 30 augustus 2020 viel de boerderijschuur ook al ten prooi aan de vlammen.

Lees ook: Grote brand leegstaande boerderij Beegden onder controle

Brand Beegden - 30 apr 2021
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen