Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument voor Pinkpop onthuld in Landgraaf

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 16:40

Met nog ruim een week voordat de eerste tonen klinken van Pinkpop 2018, is in Landgraaf een monument ter ere van het festival onthuld.

Aan de voet van de Wilhelminaberg, op een steenworp afstand van het Megalandterrein, staat het kunstwerk dat is gemaakt door beeldhouwer Rick Dörenberg. Het is een metalen versie van het alom bekende Pinkpop-popje.

Het beeld werd onthuld door de echtgenote van Pinkpopbaas Jan Smeets, kunstenaar Dörenberg en de Landgraafse wethouder Marlies Dreissen.

Geleen
In Geleen zijn ook plannen om een monument ter ere van Pinkpop op te zetten. Dat zou moeten verrijzen in het Burgemeester Damenpark, waar de eerste zeventien edities van het festival werden gehouden. Om het geld voor dat monument bij elkaar te brengen is een crowdfunding opgestart. De initiatiefnemers in Geleen hopen dat hun monument volgend jaar onthuld kan worden, als Pinkpop 50 jaar bestaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen