Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument voor Pinkpop onthuld in Landgraaf

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 16:40

Met nog ruim een week voordat de eerste tonen klinken van Pinkpop 2018, is in Landgraaf een monument ter ere van het festival onthuld.

Aan de voet van de Wilhelminaberg, op een steenworp afstand van het Megalandterrein, staat het kunstwerk dat is gemaakt door beeldhouwer Rick Dörenberg. Het is een metalen versie van het alom bekende Pinkpop-popje.

Het beeld werd onthuld door de echtgenote van Pinkpopbaas Jan Smeets, kunstenaar Dörenberg en de Landgraafse wethouder Marlies Dreissen.

Geleen
In Geleen zijn ook plannen om een monument ter ere van Pinkpop op te zetten. Dat zou moeten verrijzen in het Burgemeester Damenpark, waar de eerste zeventien edities van het festival werden gehouden. Om het geld voor dat monument bij elkaar te brengen is een crowdfunding opgestart. De initiatiefnemers in Geleen hopen dat hun monument volgend jaar onthuld kan worden, als Pinkpop 50 jaar bestaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen