Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument voor neergestorte Engelse soldaten in Eijsden

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 14:39

In een weiland tussen Hoogcruts en Terlinden, gemeente Eijsden-Margraten, is zondag een monument ter ere van de Britse militairen John Smith en Kenneth Goldthorpe onthuld.

De twee werden exact zeventig jaar geleden, op 8 februari 1945, uit de lucht geschoten en stortten in het weiland ter aarde.

Familie achterhalen
Na een lange zoektocht wist fruitboer Wim Notermans, de tegenwoordig eigenaar van het weiland, in samenwerking met de heemkundevereniging de familie van John Smith te achterhalen. Twee nichtjes van hem waren aanwezig bij de onthulling, net als de drie broers Slenter, ooggetuigen van de crash.

Grote eer
De gezondheid van de familie van Kenneth Goldthorpe bleek te broos om af te reizen naar Nederland. De nichtjes van John Smith, Jenny Wilkins en Judith Barry, noemden het een grote eer dat 'een kleine gemeenschap als deze zoveel doet voor onze Uncle John'.

Nooit vergeten worden
De broers Harrie, Gerra en Victor Slenter zijn blij dat er eindelijk een einde komt aan zeventig jaar zoeken naar de familie. "Maar bovendien is het bijzonder dat er eindelijk een herdenkingsplek is voor hun oom. Die mag nooit vergeten worden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Oud klooster Hoogcruts wordt creatieve ontmoetingsplek
Bewoner onwel, vogels gered bij brand in Terlinden
Landal bouwt nieuw vakantiepark in Hoogcruts
Provinciegeld voor N593 Gronsveld-Hoogcruts
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen