Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument voor neergestorte Engelse soldaten in Eijsden

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 14:39

In een weiland tussen Hoogcruts en Terlinden, gemeente Eijsden-Margraten, is zondag een monument ter ere van de Britse militairen John Smith en Kenneth Goldthorpe onthuld.

De twee werden exact zeventig jaar geleden, op 8 februari 1945, uit de lucht geschoten en stortten in het weiland ter aarde.

Familie achterhalen
Na een lange zoektocht wist fruitboer Wim Notermans, de tegenwoordig eigenaar van het weiland, in samenwerking met de heemkundevereniging de familie van John Smith te achterhalen. Twee nichtjes van hem waren aanwezig bij de onthulling, net als de drie broers Slenter, ooggetuigen van de crash.

Grote eer
De gezondheid van de familie van Kenneth Goldthorpe bleek te broos om af te reizen naar Nederland. De nichtjes van John Smith, Jenny Wilkins en Judith Barry, noemden het een grote eer dat 'een kleine gemeenschap als deze zoveel doet voor onze Uncle John'.

Nooit vergeten worden
De broers Harrie, Gerra en Victor Slenter zijn blij dat er eindelijk een einde komt aan zeventig jaar zoeken naar de familie. "Maar bovendien is het bijzonder dat er eindelijk een herdenkingsplek is voor hun oom. Die mag nooit vergeten worden."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oud klooster Hoogcruts wordt creatieve ontmoetingsplek
Bewoner onwel, vogels gered bij brand in Terlinden
Landal bouwt nieuw vakantiepark in Hoogcruts
Provinciegeld voor N593 Gronsveld-Hoogcruts
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen