Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument voor neergestorte Engelse soldaten in Eijsden

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 14:39

In een weiland tussen Hoogcruts en Terlinden, gemeente Eijsden-Margraten, is zondag een monument ter ere van de Britse militairen John Smith en Kenneth Goldthorpe onthuld.

De twee werden exact zeventig jaar geleden, op 8 februari 1945, uit de lucht geschoten en stortten in het weiland ter aarde.

Familie achterhalen
Na een lange zoektocht wist fruitboer Wim Notermans, de tegenwoordig eigenaar van het weiland, in samenwerking met de heemkundevereniging de familie van John Smith te achterhalen. Twee nichtjes van hem waren aanwezig bij de onthulling, net als de drie broers Slenter, ooggetuigen van de crash.

Grote eer
De gezondheid van de familie van Kenneth Goldthorpe bleek te broos om af te reizen naar Nederland. De nichtjes van John Smith, Jenny Wilkins en Judith Barry, noemden het een grote eer dat 'een kleine gemeenschap als deze zoveel doet voor onze Uncle John'.

Nooit vergeten worden
De broers Harrie, Gerra en Victor Slenter zijn blij dat er eindelijk een einde komt aan zeventig jaar zoeken naar de familie. "Maar bovendien is het bijzonder dat er eindelijk een herdenkingsplek is voor hun oom. Die mag nooit vergeten worden."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oud klooster Hoogcruts wordt creatieve ontmoetingsplek
Bewoner onwel, vogels gered bij brand in Terlinden
Landal bouwt nieuw vakantiepark in Hoogcruts
Provinciegeld voor N593 Gronsveld-Hoogcruts
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen