Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument voor iconische troubadour Sjef Diederen

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 18:30

In Hoensbroek is zaterdag een monument onthuld voor zanger Sjef Diederen.

Het kunstwerk staat in het Sjef Diederenpark. Dat is op een steenworp afstand van de plek waar de zanger ongeveer 50 jaar woonde.

Crowdfunding
Het kunstwerk werd gefinancierd met een crowdfundingsactie. Meer dan 60 mensen doneerden in totaal ruim vijfduizend euro. Het is een initiatief van buurtbewoners en liefhebbers van de in 2012 overleden troubadour. Het kunstwerk is gemaakt door Diana Ramakers. Mensen zien sinds zaterdag een zes meter lange plexiglazen plaat in het park, die verlicht wordt en waarop onder andere de beeltenis van Diederen te zien is.

Lees ook: Genoeg geld binnen voor kunstwerk Sjef Diederen

Troubadour
Sjef Diederen was een bekende Limburgse zanger en liedjesschrijver. Hij overleed in 2012 op 80-jarige leeftijd. Zijn bekendste liedje is Geneet van 't Laeve. Diederen was de laatste van de vijf grote Limburgse troubadours: Jo Erens, Chel Savelkoul, Frits Rademacher en Harry Bordon.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen