Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument voor iconische troubadour Sjef Diederen

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 18:30

In Hoensbroek is zaterdag een monument onthuld voor zanger Sjef Diederen.

Het kunstwerk staat in het Sjef Diederenpark. Dat is op een steenworp afstand van de plek waar de zanger ongeveer 50 jaar woonde.

Crowdfunding
Het kunstwerk werd gefinancierd met een crowdfundingsactie. Meer dan 60 mensen doneerden in totaal ruim vijfduizend euro. Het is een initiatief van buurtbewoners en liefhebbers van de in 2012 overleden troubadour. Het kunstwerk is gemaakt door Diana Ramakers. Mensen zien sinds zaterdag een zes meter lange plexiglazen plaat in het park, die verlicht wordt en waarop onder andere de beeltenis van Diederen te zien is.

Lees ook: Genoeg geld binnen voor kunstwerk Sjef Diederen

Troubadour
Sjef Diederen was een bekende Limburgse zanger en liedjesschrijver. Hij overleed in 2012 op 80-jarige leeftijd. Zijn bekendste liedje is Geneet van 't Laeve. Diederen was de laatste van de vijf grote Limburgse troubadours: Jo Erens, Chel Savelkoul, Frits Rademacher en Harry Bordon.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen