Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument voor iconische troubadour Sjef Diederen

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 18:30

In Hoensbroek is zaterdag een monument onthuld voor zanger Sjef Diederen.

Het kunstwerk staat in het Sjef Diederenpark. Dat is op een steenworp afstand van de plek waar de zanger ongeveer 50 jaar woonde.

Crowdfunding
Het kunstwerk werd gefinancierd met een crowdfundingsactie. Meer dan 60 mensen doneerden in totaal ruim vijfduizend euro. Het is een initiatief van buurtbewoners en liefhebbers van de in 2012 overleden troubadour. Het kunstwerk is gemaakt door Diana Ramakers. Mensen zien sinds zaterdag een zes meter lange plexiglazen plaat in het park, die verlicht wordt en waarop onder andere de beeltenis van Diederen te zien is.

Lees ook: Genoeg geld binnen voor kunstwerk Sjef Diederen

Troubadour
Sjef Diederen was een bekende Limburgse zanger en liedjesschrijver. Hij overleed in 2012 op 80-jarige leeftijd. Zijn bekendste liedje is Geneet van 't Laeve. Diederen was de laatste van de vijf grote Limburgse troubadours: Jo Erens, Chel Savelkoul, Frits Rademacher en Harry Bordon.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen