Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument Verstappen drukbezocht na historische dag

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 16:56

De dag na de doorbraak in de zaak rondom de dood van Nicky Verstappen staan veel mensen nog eens extra stil op de Brunssummerheide.

In de buurt van de plek waar de jongen uit Heibloem twintig jaar geleden dood is gevonden, is jaren geleden een herdenkingszuiltje geplaatst. Een plek die veel wordt bezocht, nu de zaak weer prominent in het nieuws.

Eigenlijk abnormaal
"Ik schrok toen ik het op de persconferentie hoorde, het is eigenlijk abnormaal'', zegt een wielrenner die donderdag langs het monument van Nicky Verstappen fietste. "Het nieuws heeft me toch wel wat gedaan, die man zullen ze helaas niet zo makkelijk gaan vinden."

Bloemen en kaarsjses
Donderdag werd het monument weer veelvuldig bezocht. Er werden ook bloemen en kaarsjes bij het monument gelegd om de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Mensen die de plek niet direct weten te vinden, vragen andere wandelaars naar de weg. ''Vervolgens zie ik dat ze even bij het monument stil staan of een bloemetje neerleggen. Ik ben ontzettend blij dat de mogelijke dader nu een gezicht heeft en ik hoop dat ze hem zo snel mogelijk kunnen vinden'', zegt een passant bij de herdenkingszuil.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen