Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument Nicky Verstappen opnieuw doelwit van vernieling

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 12:44

Het monument op de Brunssumerheide ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen is opnieuw vernield. Een man liet zijn hond uit, toen hij zag dat het beeld ernstig was toegetakeld.

Er zijn stukken steen weggeslagen, waarschijnlijk met een zwaar voorwerp. De afgebroken stukken van het monument liggen op de grond.

Sporenonderzoek
De forensische opsporing is bezig om sporen veilig te stellen. Er is ook politie aanwezig om mensen op afstand te houden.

Lees ook: Monument Verstappen drukbezocht na historische dag

Vaker doelwit vernieling
In 2007 werd Eric A. uit Landgraaf aangehouden voor het vernielen van het monument. Hij had toen bloemen uit potjes gerukt en paaltjes afgezaagd. Hij liet ook verschillende brieven achter bij het monument. De justitie zag de man daardoor tijdelijk als verdachte in de zaak van de dood van de jongen.

In april 2008 was het opnieuw raak. In augustus 2013 werd het monument helemaal beklad met gele verf. Het is niet bekend wie achter die twee vernielingen zat.

Jos Brech
Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Vorig jaar werd Jos Brech in Spanje aangehouden. De vijftiger uit Simpelveld wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de toen elfjarige Nicky Verstappen.

Lees ook: Lees terug: Brech opnieuw voor de rechter in zaak Verstappen

Het is niet bekend wie er achter de recente vernieling van het monument zit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen