Overslaan en naar de inhoud gaan

Monument Nicky Verstappen opnieuw doelwit van vernieling

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 12:44

Het monument op de Brunssumerheide ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen is opnieuw vernield. Een man liet zijn hond uit, toen hij zag dat het beeld ernstig was toegetakeld.

Er zijn stukken steen weggeslagen, waarschijnlijk met een zwaar voorwerp. De afgebroken stukken van het monument liggen op de grond.

Sporenonderzoek
De forensische opsporing is bezig om sporen veilig te stellen. Er is ook politie aanwezig om mensen op afstand te houden.

Lees ook: Monument Verstappen drukbezocht na historische dag

Vaker doelwit vernieling
In 2007 werd Eric A. uit Landgraaf aangehouden voor het vernielen van het monument. Hij had toen bloemen uit potjes gerukt en paaltjes afgezaagd. Hij liet ook verschillende brieven achter bij het monument. De justitie zag de man daardoor tijdelijk als verdachte in de zaak van de dood van de jongen.

In april 2008 was het opnieuw raak. In augustus 2013 werd het monument helemaal beklad met gele verf. Het is niet bekend wie achter die twee vernielingen zat.

Jos Brech
Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Vorig jaar werd Jos Brech in Spanje aangehouden. De vijftiger uit Simpelveld wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de toen elfjarige Nicky Verstappen.

Lees ook: Lees terug: Brech opnieuw voor de rechter in zaak Verstappen

Het is niet bekend wie er achter de recente vernieling van het monument zit.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen