Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Monument Den Gouden Berg Tegelen gered

Geplaatst opdonderdag 18 september 2014 - 10:23

De voormalige herberg en stijfselfabriekje Den Gouden Berg aan de Tegelse Sint Martinusstraat is gered.

Het gemeentelijk monument uit 1762 is gekocht door de landelijke monumentenvereniging Hendrick de Keyser.

Passiespelen
Het pand werd gebouwd in opdracht van de familie Houba en speelde lange tijd een belangrijke rol in het Tegelse sociale leven. Zo werden er in de herberg verschillende verenigingen opgericht zoals de Passiespelen. Het pand is in de loop der jaren in verval geraakt. Na de restauratie zal een leerlingenwerkplaats, drie wooneenheden en een atelier in het pand worden gevestigd.

Met de aankoop, heeft de vereniging het tweede historische pand in Tegelen in handen. Eerder werd het in verval geraakte Kranenbreukershuis gekocht en gerestaureerd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tegelen maakt zich op voor Passiespelen
Passiespelen in Tegelen in première
'Jezus' in Passiespelen doet aangifte van bedreiging
Teller Passiespelen Tegelen staat op 38.000 kaarten
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen