Gemeentehuis stadhuis Heerlen

Vijf ton extra voor asbestsanering gemeentehuis Heerlen

Er is een half miljoen extra nodig voor de asbestsanering van het gemeentehuis van Heerlen, dat momenteel wordt gerenoveerd.

nicky ok
'Complotdenkers demonstreren bij monument Nicky'

Een groep complotdenkers lijkt plannen te hebben voor een demonstratie bij het monument voor Nicky Verstappen op de Brunssummerheide. Ze zijn ervan overtuigd dat 'de elite' achter kindermoorden zit.

Monument Nicky Verstappen Brunssummerheide
Geen nieuwe straf voor vernielen monument Nicky

Eric A. (50) krijgt geen nieuwe straf voor het vernielen van het Nicky Verstappen-monument. De man gooide op 5 april 2019 stenen tegen de gedenksteen op de Brunssummerheide.

stadsmuur venlo (22 jan 2021)
Onzichtbaar monument voor altijd beschermd in Venlo

Een stuk stadsmuur van 120 meter lang krijgt gemeentelijke bescherming in Venlo. Het restant van de middeleeuwse verdedigingsmuur zit onder de grond en daar blijft het ook.

Vernieling oorlogsmonument Bergen 12 jan 2021
Oorlogsmonument Nieuw-Bergen vernield

Het informatiebord bij een monument voor een in de Tweede Wereldoorlog neergestorte Britse bommenwerper in Nieuw-Bergen is ten prooi gevallen aan vandalen.

Klooster Pannesheide Bleijerheide internaat Joseph Goebbels
Sloophamer wacht voormalig internaat Bleijerheide

Het monumentale voormalige klooster in de Kerkraadse wijk Bleijerheide wordt na jaren van verval gesloopt.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane