Overslaan en naar de inhoud gaan

Monteur onterecht ontslagen vanwege scheldende vriendin

Geplaatst opmaandag 15 maart 2021 - 14:54

Een monteur bij een Limburgs autobedrijf is ontslagen nadat zijn vriendin zijn baas zou hebben uitgescholden voor 'klootzak' en 'vieze dikke vette kabouter'. Dat ontslag blijkt echter niet rechtsgeldig.

De kantonrechter in Maastricht sommeert de garagehouder daarom om 20.000 euro aan de man te betalen. De naam en bedrijfslocatie van de garagehouder worden vanwege privacy redenen niet vrijgegeven in de uitspraak.

Dikke vette kabouter
Aanleiding voor het ontslag van de monteur was de komst van zijn vriendin naar zijn werkplek. Dat gebeurde in oktober 2020. Zij wilde haar vriend een broodje brengen. Ze werd echter tegengehouden door de werkgever. De vriendin wist vervolgens via een achteruitgang de werkplaats toch te betreden, waarna ze in een scheldkanonnade ontstak.

Ze zou de garagehouder onder meer uit hebben gescholden voor 'klootzak', 'kutwerkgever', 'vieze dikke vette kabouter' en 'kleine zielige man'. Toen de garagehouder vervolgens naar een klant reed, achtervolgde zij hem. Tijdens die rit toeterde de vrouw en stak ze haar middelvinger op.

20.000 euro vergoeding
De kantonrechter in Maastricht oordeelt dat het ontslag niet rechtsgeldig is. De man had niet op staande voet ontslagen mogen worden, omdat hij geen verantwoording draagt voor het gedrag van zijn vriendin. De werkgever moet de monteur daarom doorbetalen tot 1 april. Dat komt neer op een bedrag van ruim 13.000 euro. Daarnaast moet hij zijn ex-werknemer een ontslagvergoeding van 8.326 euro betalen.

Matige werknemer
Het ontslag van de man kwam niet helemaal uit de lucht vallen. De desbetreffende monteur kreeg namelijk al eerder de wacht aangezegd door de werkgever. In een schriftelijke berisping werd hij gewaarschuwd omdat hij een negatieve werkhouding had, vaker te laat kwam en dat de kwaliteit van zijn werk te wensen overliet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen