Ruzie tussen school en gemeente Venray

De Montessorischool en het gemeentebestuur in Venray hebben ruzie met elkaar.

Venlo komt met mediator voor conflict Montessorischool

De gemeente Venlo stelt twee onafhankelijke mediators aan die de strijdende partijen binnen de Venlose Montessorischool om tafel moeten brengen.

Tweede Montessorischool in Venlo

Venlo telt vanaf volgend schooljaar twee Montessorischolen. Op verzoek van ontevreden ouders van de huidige Montessorischool gaat de scholenstichting Fortior soortgelijk onderwijs aanbieden.

Medezeggenschapsraad Montessorischool Venlo ook weg

De medezeggenschapsraad (mr) van de Venlose Montessorischool is opgestapt.

Klas lokaal school
Ouders Montessori Venlo zoeken nieuwe school

Ouders van leerlingen die nu nog op de Venlose Montessorischool zitten, praten met scholengemeenschap Fortior over de mogelijkheden voor een nieuwe Montessorischool.

Film van Montessorischool Roermond wint publieksprijs

De film Boom Shiki Bow Wow van de Montessorischool in Roermond heeft de publieksprijs gewonnen op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Theater Diligentia in Den Haag.

SP wil opheldering over situatie op Montessorischool Venlo

De SP in de Tweede Kamer trekt bij de minister aan de bel over de situatie op de Venlose Montessorischool.

Onderzoek naar situatie op Venlose Montessorischool

De onderwijsinspectie gaat onderzoek verrichten naar de interne situatie op de Venlose Montessorischool, zo laat een woordvoerder van de inspectie aan Dagblad de Limburger weten.

Venlose Montessorischool breekt met bestuur

De medezeggenschapsraad van de Venlose Montessorischool heeft het vertrouwen opgezegd in schoolbestuur Mozon. Ook is er een klacht bij de onderwijsinspectie ingediend over de werkwijze van het bestuur.

Ouders op de bres voor ontslagen schooldirectrice in Venlo

De medezeggenschapsraad (mr) van de Venlose Montessorischool stelt een onderzoek in naar het op non-actief zetten van directrice Liny Demandt.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures