Ruzie tussen school en gemeente Venray

De Montessorischool en het gemeentebestuur in Venray hebben ruzie met elkaar.

Venlo komt met mediator voor conflict Montessorischool

De gemeente Venlo stelt twee onafhankelijke mediators aan die de strijdende partijen binnen de Venlose Montessorischool om tafel moeten brengen.

Tweede Montessorischool in Venlo

Venlo telt vanaf volgend schooljaar twee Montessorischolen. Op verzoek van ontevreden ouders van de huidige Montessorischool gaat de scholenstichting Fortior soortgelijk onderwijs aanbieden.

Medezeggenschapsraad Montessorischool Venlo ook weg

De medezeggenschapsraad (mr) van de Venlose Montessorischool is opgestapt.

Klas lokaal school
Ouders Montessori Venlo zoeken nieuwe school

Ouders van leerlingen die nu nog op de Venlose Montessorischool zitten, praten met scholengemeenschap Fortior over de mogelijkheden voor een nieuwe Montessorischool.

Film van Montessorischool Roermond wint publieksprijs

De film Boom Shiki Bow Wow van de Montessorischool in Roermond heeft de publieksprijs gewonnen op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Theater Diligentia in Den Haag.

SP wil opheldering over situatie op Montessorischool Venlo

De SP in de Tweede Kamer trekt bij de minister aan de bel over de situatie op de Venlose Montessorischool.

Onderzoek naar situatie op Venlose Montessorischool

De onderwijsinspectie gaat onderzoek verrichten naar de interne situatie op de Venlose Montessorischool, zo laat een woordvoerder van de inspectie aan Dagblad de Limburger weten.

Venlose Montessorischool breekt met bestuur

De medezeggenschapsraad van de Venlose Montessorischool heeft het vertrouwen opgezegd in schoolbestuur Mozon. Ook is er een klacht bij de onderwijsinspectie ingediend over de werkwijze van het bestuur.

Ouders op de bres voor ontslagen schooldirectrice in Venlo

De medezeggenschapsraad (mr) van de Venlose Montessorischool stelt een onderzoek in naar het op non-actief zetten van directrice Liny Demandt.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto