Overslaan en naar de inhoud gaan

Monstertocht langs ziekenhuizen: 'Opbrengst rond 10 mille'

Geplaatst opmaandag 20 juli 2020 - 8:08

Barry Lutgens uit Roermond heeft naar schatting bijna 10.000 euro opgehaald met zijn Hospital Run, een inzamelingsactie voor de strijd tegen corona.

Dat zei Lutgens maandagochtend in gesprek met de L1 Nieuwsshow.

Drie marathons
Lutgens is in 24 uur tijd langs alle Limburgse ziekenhuizen gerend. Dat zijn ongeveer drie marathons. De Roermondenaar startte zaterdag om 12:00 uur bij het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Via het Sint Jans Gasthuis in Weert zakte hij verder af naar het Laurentius in Roermond. Via de Zuyderland ziekenhuizen van Sittard en Heerlen eindigde hij zondagmiddag iets na 13:00 uur bij het MUMC+ in Maastricht.

Lees ook: Atleet in 24 uur langs alle ziekenhuizen: 'Pure wilskracht'

Tellen
Het exacte bedrag dat Lutgens met zijn monstertocht bij elkaar heeft gerend, weet hij nog niet. "Dat gaat mijn team nog tellen", zegt hij. De opbrengt gaat naar onderzoek naar het coronavirus, medische middelen, revalidatie en ouderenzorg. "Maar ik verwacht dat we zeker richting de 10.000 euro hebben ingezameld. Daar ben ik heel tevreden mee. Ik ben met iedere euro overigens heel tevreden."

Goed doel
Hoewel Lutgens deze tocht nog in de benen heeft, is hij nu al bezig met een actie voor volgend jaar. Dan is het de bedoeling dat vooral anderen veel gaan hardlopen voor een goed doel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen