Overslaan en naar de inhoud gaan

Monstertocht langs ziekenhuizen: 'Opbrengst rond 10 mille'

Geplaatst opmaandag 20 juli 2020 - 8:08

Barry Lutgens uit Roermond heeft naar schatting bijna 10.000 euro opgehaald met zijn Hospital Run, een inzamelingsactie voor de strijd tegen corona.

Dat zei Lutgens maandagochtend in gesprek met de L1 Nieuwsshow.

Drie marathons
Lutgens is in 24 uur tijd langs alle Limburgse ziekenhuizen gerend. Dat zijn ongeveer drie marathons. De Roermondenaar startte zaterdag om 12:00 uur bij het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Via het Sint Jans Gasthuis in Weert zakte hij verder af naar het Laurentius in Roermond. Via de Zuyderland ziekenhuizen van Sittard en Heerlen eindigde hij zondagmiddag iets na 13:00 uur bij het MUMC+ in Maastricht.

Lees ook: Atleet in 24 uur langs alle ziekenhuizen: 'Pure wilskracht'

Tellen
Het exacte bedrag dat Lutgens met zijn monstertocht bij elkaar heeft gerend, weet hij nog niet. "Dat gaat mijn team nog tellen", zegt hij. De opbrengt gaat naar onderzoek naar het coronavirus, medische middelen, revalidatie en ouderenzorg. "Maar ik verwacht dat we zeker richting de 10.000 euro hebben ingezameld. Daar ben ik heel tevreden mee. Ik ben met iedere euro overigens heel tevreden."

Goed doel
Hoewel Lutgens deze tocht nog in de benen heeft, is hij nu al bezig met een actie voor volgend jaar. Dan is het de bedoeling dat vooral anderen veel gaan hardlopen voor een goed doel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen