Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondriaan wil niet dat justitie beelden Thijs H. gebruikt

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 13:11

GGZ-instelling Mondriaan wil niet dat justitie beelden van moordverdachte Thijs H. (27) gebruikt voor haar onderzoek. De instelling verstrekte eigen camerabeelden van de man in een eerder stadium wél aan justitie, maar toen was hij nog niet gearresteerd.

Justitie wil diezelfde beelden nu toevoegen aan het dossier en gebruiken voor verder onderzoek. Daar wil Mondriaan een stokje voor steken. Dinsdag neemt de rechter-commissaris een beslissing over deze kwestie.

Lees ook: 'Mondriaan meldde verdachte Thijs H. bij politie'

Verschoningsrecht
Mondriaan beroept zich in deze zaak op het verschoningsrecht. In een eerder stadium werd er wel medewerking verleend, omdat er toen een opsporingsbelang gold. Een voorlichter van de instelling erkent dat de rechter-commissaris zich over 'een zaak' buigt, maar wil niet bevestigen dat het over deze kwestie gaat. Een woordvoerster van de rechtbank doet dat wel. Overigens laat Mondriaan weten met een verklaring te komen, nadat de rechter een beslissing heeft genomen.

Thijs H. wordt verdacht van drie moorden. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van één vrouw in Den Haag en twee mensen op de Brunssummerheide.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen