Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mondriaan wil niet dat justitie beelden Thijs H. gebruikt

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 13:11

GGZ-instelling Mondriaan wil niet dat justitie beelden van moordverdachte Thijs H. (27) gebruikt voor haar onderzoek. De instelling verstrekte eigen camerabeelden van de man in een eerder stadium wél aan justitie, maar toen was hij nog niet gearresteerd.

Justitie wil diezelfde beelden nu toevoegen aan het dossier en gebruiken voor verder onderzoek. Daar wil Mondriaan een stokje voor steken. Dinsdag neemt de rechter-commissaris een beslissing over deze kwestie.

Lees ook: 'Mondriaan meldde verdachte Thijs H. bij politie'

Verschoningsrecht
Mondriaan beroept zich in deze zaak op het verschoningsrecht. In een eerder stadium werd er wel medewerking verleend, omdat er toen een opsporingsbelang gold. Een voorlichter van de instelling erkent dat de rechter-commissaris zich over 'een zaak' buigt, maar wil niet bevestigen dat het over deze kwestie gaat. Een woordvoerster van de rechtbank doet dat wel. Overigens laat Mondriaan weten met een verklaring te komen, nadat de rechter een beslissing heeft genomen.

Thijs H. wordt verdacht van drie moorden. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van één vrouw in Den Haag en twee mensen op de Brunssummerheide.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen