Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondriaan moet beelden delen voor onderzoek Thijs H.

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 13:08

GGZ-instelling Mondriaan in Maastricht moet de camerabeelden van Thijs H. delen met justitie voor verder onderzoek. Het verschoningsrecht waar de kliniek beroep op deed moet wijken voor het belang van waarheidsvinding.

Dat heeft de rechter-commissaris dinsdag besloten.

Lees ook: Mondriaan wil niet dat justitie beelden Thijs H. gebruikt

Dossier
De zorginstelling gaf eerder al camerabeelden van de man aan justitie, maar op dat moment liep hij nog vrij rond. Justitie gaat diezelfde beelden van de kliniek nu aan het strafdossier van H. toevoegen voor verder onderzoek. De rechter-commissaris beveelt justitie om eventuele andere personen op de beelden onherkenbaar te maken.

Besluit
Mondriaan kan zich vinden in het besluit. "Aan de beslissing van de rechter-commissaris ligt een uitgebreide en goed te volgen motivering ten grondslag", laat de instelling weten.

Meldingen
De zorginstelling laat onafhankelijk onderzoek doen naar de opname en het verlaten van de kliniek door Thijs H. Het incident is door de zorginstelling gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dat weer in afwachting is van de onderzoeksresultaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen