Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondriaan hoeft beelden steekincident niet af te staan

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 19:00

Mondriaan hoeft geen beelden van het steekincident, waar een patiënt twee medewerkers en een medepatiënt verwondde, af te staan aan justitie.

Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Roermond bepaald.

Verwondde
Op de beelden is te zien hoe een patiënt van de GGZ-instelling op 8 mei twee medewerkers en een medepatiënt verwondde. De officier van justitie vroeg deze beelden van Mondriaan op 10 mei op.

Medisch beroepsgeheim
De rechter-commissaris laat weten dat het medisch beroepsgeheim in dit geval zwaarder weegt dan de waarheidsvinding. De beelden zouden hoogstens aanvullend van aard zijn. 'Immers zijn er, zoals reeds opgemerkt, uitvoerige en gedetailleerde verklaringen afgelegd door de aangevers en andere getuigen. Zij hebben geen beroep gedaan op hun verschoningsrecht en niet te verwachten valt dat zij dat toekomstig wel zullen doen bij een nader verhoor door de politie dan wel door de rechter-commissaris', staat te lezen in de uitspraak.

Thijs H.
Mondriaan moet in de zaak van Thijs H., de verdachte van drie moorden op de Brunssummerheide en in Den Haag, wél beelden afstaan. De rechter-commissaris besloot vorige maand dat het verschoningsrecht waar de kliniek beroep op deed wel moet wijken voor het belang van waarheidsvinding.

Lees ook: Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist

In dezelfde week van het steekincident verbleef Thijs H. meermaals in de kliniek in Maastricht. Het Openbaar Ministerie liet eerder al weten dat Thijs H. niet in beeld is bij het onderzoek naar het steekincident.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen