Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mondriaan hoeft beelden steekincident niet af te staan

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 19:00

Mondriaan hoeft geen beelden van het steekincident, waar een patiënt twee medewerkers en een medepatiënt verwondde, af te staan aan justitie.

Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Roermond bepaald.

Verwondde
Op de beelden is te zien hoe een patiënt van de GGZ-instelling op 8 mei twee medewerkers en een medepatiënt verwondde. De officier van justitie vroeg deze beelden van Mondriaan op 10 mei op.

Medisch beroepsgeheim
De rechter-commissaris laat weten dat het medisch beroepsgeheim in dit geval zwaarder weegt dan de waarheidsvinding. De beelden zouden hoogstens aanvullend van aard zijn. 'Immers zijn er, zoals reeds opgemerkt, uitvoerige en gedetailleerde verklaringen afgelegd door de aangevers en andere getuigen. Zij hebben geen beroep gedaan op hun verschoningsrecht en niet te verwachten valt dat zij dat toekomstig wel zullen doen bij een nader verhoor door de politie dan wel door de rechter-commissaris', staat te lezen in de uitspraak.

Thijs H.
Mondriaan moet in de zaak van Thijs H., de verdachte van drie moorden op de Brunssummerheide en in Den Haag, wél beelden afstaan. De rechter-commissaris besloot vorige maand dat het verschoningsrecht waar de kliniek beroep op deed wel moet wijken voor het belang van waarheidsvinding.

Lees ook: Thijs H. ontkent moorden, sporen mogelijk gewist

In dezelfde week van het steekincident verbleef Thijs H. meermaals in de kliniek in Maastricht. Het Openbaar Ministerie liet eerder al weten dat Thijs H. niet in beeld is bij het onderzoek naar het steekincident.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen