Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondriaan helpt kinderen op weg naar middelbare school

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 10:18

De stap van de basisschool naar de middelbare school is voor ieder kind spannend. Daarom komt zorginstelling Mondriaan met een zomercursus.

Kinderen die onzeker zijn of moeilijk contact maken met leeftijdsgenoten worden in twee dagen geholpen met deze overgang.

Goede start
Mondriaan houdt de cursus al een aantal jaar en ondanks dat de kinderen in de zomervakantie aan de bak 'moeten', zetten zij zich hard in. "Natuurlijk zouden zij liever met vrienden gaan zwemmen, maar als ze bij ons binnen zijn, laten zij weten dat ze toch wel een goede start in het voortgezet onderwijs willen maken." Dat vertelt Mark Meijer, preventiemedewerker bij Mondriaan, dinsdagmorgen bij L1 Radio.

Uitdaging
Volgens Meijer zijn er genoeg kinderen die de overstap prima kunnen maken, maar dit is niet voor alle tieners even makkelijk."Sommige kinderen zijn onzeker of bang om gepest te worden. In twee dagen, dagen wij de kinderen uit om te kijken of hun gedachten wel kloppen. Daarbij zijn hun communicatieve vaardigheden en houding ook belangrijk en kijken we samen wat zij kunnen doen tegen vervelende leeftijdsgenoten."

Na de tweedaagse cursus komen de tieners in de herfstvakantie bij Mondriaan terug om te kijken hoe het met hen gaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen