Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondriaan helpt kinderen op weg naar middelbare school

Geplaatst opdinsdag 8 mei 2018 - 10:18

De stap van de basisschool naar de middelbare school is voor ieder kind spannend. Daarom komt zorginstelling Mondriaan met een zomercursus.

Kinderen die onzeker zijn of moeilijk contact maken met leeftijdsgenoten worden in twee dagen geholpen met deze overgang.

Goede start
Mondriaan houdt de cursus al een aantal jaar en ondanks dat de kinderen in de zomervakantie aan de bak 'moeten', zetten zij zich hard in. "Natuurlijk zouden zij liever met vrienden gaan zwemmen, maar als ze bij ons binnen zijn, laten zij weten dat ze toch wel een goede start in het voortgezet onderwijs willen maken." Dat vertelt Mark Meijer, preventiemedewerker bij Mondriaan, dinsdagmorgen bij L1 Radio.

Uitdaging
Volgens Meijer zijn er genoeg kinderen die de overstap prima kunnen maken, maar dit is niet voor alle tieners even makkelijk."Sommige kinderen zijn onzeker of bang om gepest te worden. In twee dagen, dagen wij de kinderen uit om te kijken of hun gedachten wel kloppen. Daarbij zijn hun communicatieve vaardigheden en houding ook belangrijk en kijken we samen wat zij kunnen doen tegen vervelende leeftijdsgenoten."

Na de tweedaagse cursus komen de tieners in de herfstvakantie bij Mondriaan terug om te kijken hoe het met hen gaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts