Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondriaan Fonds steunt drie Limburgse musea

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 13:21

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht, De Domijnen in Sittard en het Heerlense Schunck krijgen elk een bijdrage van het Mondriaan Fonds om kunst aan te kopen.

Het stimuleringsfonds van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt in totaal 2,3 miljoen euro uit die wordt verdeeld over 18 Nederlandse musea. De bedragen variëren van 25.000 tot 250.000 euro.

Publiek
Met het geld moeten ze beeldende kunst of vormgeving van na 1945 aankopen. Voorwaarde is verder dat de werken binnen de collectie passen, belangrijk zijn voor Nederland en vrijwel permanent te zien moeten zijn voor het publiek.

Samenwerking
Voor Schunck heeft het Mondriaan Fonds een goed woordje over. Het stimuleringsfonds roemt de samenwerking van de Heerlense kunstinstelling met het Stedelijk Museum Schiedam op het gebied van moderne en hedendaagse schilderkunst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen