Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondkapjesplicht in gebouwen Maastrichtse universiteit

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 16:41

De Maastrichtse universiteit voert donderdag al een mondkapjesplicht in voor de eigen binnenruimten.

Daarmee loopt Maastricht University net als die in Leiden vooruit op de wettelijke plicht waar het kabinet nog op broedt.

Advies
De vereniging van universiteiten VSNU houdt op dit moment alleen het nu nog geldende dringende mondkapjesadvies aan, maar sluit niet uit dat er nog meer universiteiten zijn die alvast een plicht invoeren.

Staan of lopen
Vanaf donderdag is in ieder geval op genoemde universiteiten een mondneusmasker verplicht voor iedereen die zich in hun gebouwen bevindt: studenten, docenten, onderzoekers en andere medewerkers plus bezoekers. Wie staat of loopt heeft een maskertje op, wie eenmaal ergens zit, bijvoorbeeld in een collegebank, mag het af. Wie een bakje koffie haalt of even naar de wc gaat, moet het kapje weer opdoen.

Afstand
De universiteit van Maastricht benadrukt nog speciaal dat het kapje niet in de plaats komt voor de 1,5 meter afstand, die moet altijd worden gehouden.

Personenmaximum
Onderwijsinstellingen zijn vrijgesteld van de regel dat in een gebouw of ruimte maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn. De Open Universiteit heeft juist hierom besloten om de tentamens begin november in vier grote zalencomplexen verspreid over Nederland te houden. "Dan komen er wel grotere groepen door elkaar, maar dan kunnen we de afstandsregels beter in acht houden dan door examens en tentamens op de veel kleinere onderwijslocaties af te nemen", zegt een woordvoerster.

Zuyd Hogeschool
Vanaf maandag 5 oktober is de regel dat iedereen een mondkapje draagt in de gebouwen van Zuyd. In de leslokalen hoeft dit niet, tenzij je een praktijkles hebt waarbij het dragen van een mondkapje is voorgeschreven. Medewerkers dragen geen mondkapje als ze op hun kamer zitten te werken op 1,5 meter afstand van collega’s en studenten. Ze dragen wel een mondkapje als dat verplicht voor het werk is voorgeschreven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen