Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondkapjes verplicht in Duitsland, ook voor Limburgers

Geplaatst opmaandag 27 april 2020 - 12:26

Sinds maandag is het in Duitsland verplicht om een mondkapje te dragen in openbare gelegenheden zoals winkels. Limburgers die over de grens naar de winkel gaan, moeten dat dus ook doen.

In Selfkant, net over de grens bij Sittard, doen veel Limburgers hun dagelijkse boodschappen. En het gros draagt maandag braaf een mondkapje.

Regels
"Ik vind het wel ok en ik snap het wel", zegt een Limburgse vrouw. "In Nederland is het nog niet verplicht, maar ik wil hier boodschappen moeten doen dus dan zal ik me aan de regels moeten houden." Ook een man die naar de winkel komt, vertelt hetzelfde: "Ik vind het helemaal niet erg."

Schijnveiligheid
Toch blijkt dat niet iedereen het eens is met de nieuwe regel in Duitsland. "Het is schijnveiligheid", vertelt een Limburgse vrouw die haar boodschappen aan het inladen is. "Maar als het de regels zijn, moeten wij er ons aan houden". Ze draagt een mondkapje dat ze gekregen heeft van haar zus die werkzaam is in de zorg.

L1

Gebrek
Het gebrek aan mondkapjes is ook zichtbaar op het winkelterrein in Selfkant. Het winkelend publiek draagt sjaals, stofmaskers en een enkeling heeft een zelfgemaakt mondkapje. "Ik ben gisteren uren bezig geweest achter de naaimachine", zegt een vrouw die een fleurig zelfgemaakt mondkapje draagt. "Ik heb er een voor mij gemaakt en een voor mijn man", zegt ze.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen