Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondkapjes vanaf nu verplicht in Designer Outlet

Geplaatst opwoensdag 12 augustus 2020 - 10:31

Alle bezoekers van het Designer Outlet in Roermond moeten vanaf woensdag verplicht een mondkapje dragen.

Ook voor het winkelpersoneel geldt een mondkapjesplicht, zo laat het merkendorp weten. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Mondkapjes
Het merkendorp is het eerste winkelcentrum van het land waar het dragen van mondkapjes verplicht is. "De gezondheid en het welzijn van onze klanten, medewerkers en winkelpersoneel zijn onze belangrijkste prioriteit en we volgen de meest recente richtlijnen van het RIVM nauwgezet", zegt general manager van het Designer Outlet Rudolf van Gompel.

"Uiteraard staan we in direct contact met de lokale gezondheidsautoriteiten om de hoogste mogelijke veiligheidsnormen te garanderen. Dit betekent onder meer dat we het aantal bezoekers monitoren en wachtrij-systemen gebruiken om de regels van social distancing te respecteren."

Lees ook: Outlet Roermond gaat mondkapjes verplichten

Besmettingen
Het besluit om verplicht mondkapjes te dragen is genomen na overleg met de Veiligheidsregio en de burgemeester van Roermond, Rianne Donders. Eerder werd bekend dat twee winkels in het Outlet Center gesloten zijn vanwege besmettingen onder het personeel. Het gaat om kledingzaak Colin's en schoenenwinkel Stuart Weitzman.

Tot 19 augustus krijgen bezoekers van het merkendorp gratis mondkapjes.

Lees ook: Drukte in Limburg: lopen we risico op tweede coronagolf?

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen