Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondkapjes nu al in museum De Kantfabriek

Geplaatst opvrijdag 18 juni 2021 - 12:02

Nog voordat de coronacrisis goed en wel voorbij is, hangt museum De Kantfabriek in Horst al vol mondkapjes.

Kunstenares Irma Frijlink exposeert daar 78 mondkapjes die ze de afgelopen maanden maakte. Eén voor elke week sinds het coronavirus in Nederland voet aan de grond kreeg.

Kunstkapjes
"Ik noem het zelf kunstkapjes", zegt de textielkunstenaar Irma Frijlink uit Bussum bij de L1 Nieuwsshow. "Toen corona uitbrak wist ik al dat we een bijzondere periode in zouden gaan, en die wilde ik vastleggen." Het basisontwerp van haar kunstkapjes is steeds hetzelfde, maar elk kapje is anders. "Ik heb me steeds laten inspireren door wat er aan de hand was. Eerst het virus zelf, daarna de lockdown en nu de vaccinatie."

Ondraagbaar
De mondmaskers van Frijlink zijn kunstwerken, en niet bedoeld om ook daadwerkelijk te dragen. "De eerste kapjes kon je nog wel opdoen, maar in de loop van de tijd heb ik dat losgelaten." Dat is dan ook de reden dat de kunstenares musea heeft aangeschreven om haar werk tentoon te stellen. "De Kantfabriek hapte als eerste toe."

De expositie is tot en met 25 juli te zien in Horst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen