Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondkapje verplicht in Bijenkorf Maastricht

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2020 - 8:11

Wie een bezoekje wil brengen aan het Maastrichtse filiaal van de Bijenkorf moet vanaf donderdag verplicht een mondkapje dragen.

Eerder waren de mondkapjes alleen verplicht in de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Maar na een debat in de Tweede Kamer adviseerde premier Rutte woensdag iedereen per direct een mondmasker te dragen in de publieke binnenruimte, zoals winkels. Daarop heeft de Bijenkorf de verplichting ook ingesteld voor de filialen in Maastricht, Amstelveen en Utrecht.

Borden en stickers
De Bijenkorf in Maastricht heeft donderdagochtend direct maatregelen genomen om de bezoekers op de verplichting te attenderen: zo is op stickers op de ramen en speciale borden bij de toegang te lezen dat de toegang kan worden geweigerd als iemand geen mondkapje draagt. Ook draagt het personeel zelf al mondmaskers.

Toezicht
"De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten hebben altijd onze prioriteit", zegt een woordvoerder van de Bijenkorf. Bij de deur van de winkelfilialen zien speciaal daarvoor aangestelde veiligheidscoördinatoren erop toe dat alle klanten een mondkapje dragen.

Bezoekers die geen mondmasker bij zich hebben, krijgen er gratis een. Volgens de woordvoerder volgen bezoekers de maatregelen 'over het algemeen goed op' en zijn medewerkers tevreden met de nieuwe maatregel.

Afwijkend
Met deze maatregel onderscheidt de Bijenkorf zich van andere grote Nederlandse winkelketens als Blokker, HEMA en Intertoys, die mondkapjes niet verplicht stellen. Ook de supermarktbranche laat klanten die geen mondkapje dragen komende tijd gewoon binnen. Ze vinden dat het niet aan winkeliers is om dergelijke maatregelen af te dwingen.

De Bijenkorf in Amsterdam moest in augustus op last van de veiligheidsregio drie dagen de deuren sluiten omdat tien van de 1400 medewerkers besmet waren geraakt met het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen