Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondkapje verplicht in Bijenkorf Maastricht

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2020 - 8:11

Wie een bezoekje wil brengen aan het Maastrichtse filiaal van de Bijenkorf moet vanaf donderdag verplicht een mondkapje dragen.

Eerder waren de mondkapjes alleen verplicht in de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Maar na een debat in de Tweede Kamer adviseerde premier Rutte woensdag iedereen per direct een mondmasker te dragen in de publieke binnenruimte, zoals winkels. Daarop heeft de Bijenkorf de verplichting ook ingesteld voor de filialen in Maastricht, Amstelveen en Utrecht.

Borden en stickers
De Bijenkorf in Maastricht heeft donderdagochtend direct maatregelen genomen om de bezoekers op de verplichting te attenderen: zo is op stickers op de ramen en speciale borden bij de toegang te lezen dat de toegang kan worden geweigerd als iemand geen mondkapje draagt. Ook draagt het personeel zelf al mondmaskers.

Toezicht
"De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten hebben altijd onze prioriteit", zegt een woordvoerder van de Bijenkorf. Bij de deur van de winkelfilialen zien speciaal daarvoor aangestelde veiligheidscoördinatoren erop toe dat alle klanten een mondkapje dragen.

Bezoekers die geen mondmasker bij zich hebben, krijgen er gratis een. Volgens de woordvoerder volgen bezoekers de maatregelen 'over het algemeen goed op' en zijn medewerkers tevreden met de nieuwe maatregel.

Afwijkend
Met deze maatregel onderscheidt de Bijenkorf zich van andere grote Nederlandse winkelketens als Blokker, HEMA en Intertoys, die mondkapjes niet verplicht stellen. Ook de supermarktbranche laat klanten die geen mondkapje dragen komende tijd gewoon binnen. Ze vinden dat het niet aan winkeliers is om dergelijke maatregelen af te dwingen.

De Bijenkorf in Amsterdam moest in augustus op last van de veiligheidsregio drie dagen de deuren sluiten omdat tien van de 1400 medewerkers besmet waren geraakt met het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen