Overslaan en naar de inhoud gaan

Mönchengladbach ook in actie tegen Tihange

Geplaatst opzaterdag 13 februari 2016 - 8:10

Mönchengladbach overweegt net als Aken, Maastricht en andere grensgemeenten juridische stappen te ondernemen tegen de Belgische kerncentrale van Tihange.

De gemeenteraad vindt dat Tihange dicht moet vanwege de problemen en de scheurtjes in een reactor, meldden Duitse media.

Problemen
De kerncentrale in Tihange wordt al lange tijd geteisterd door problemen. Reactor 2 lag tussen augustus 2012 en december 2015 in twee perioden 2,5 jaar stil vanwege scheurtjes in het reactorvat. Gemeenten in de Euregio stappen samen naar de Belgische rechter en naar de Raad van State om de sluiting van kernreactor 2 in Tihange voor elkaar te krijgen.

Lees ook: Tihange-coalitie naar Raad van State en Belgische rechter

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Waterlek oorzaak problemen bij kerncentrale in Tihagne
Ook Sittard-Geleen steunt juridische stappen tegen Tihange
Tihange 1
Duitse deelstaat eist sluiting Tihange na brand
Meer jodiumpillen Duitsland vanwege Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen