Overslaan en naar de inhoud gaan

Mönchengladbach ook in actie tegen Tihange

Geplaatst opzaterdag 13 februari 2016 - 8:10

Mönchengladbach overweegt net als Aken, Maastricht en andere grensgemeenten juridische stappen te ondernemen tegen de Belgische kerncentrale van Tihange.

De gemeenteraad vindt dat Tihange dicht moet vanwege de problemen en de scheurtjes in een reactor, meldden Duitse media.

Problemen
De kerncentrale in Tihange wordt al lange tijd geteisterd door problemen. Reactor 2 lag tussen augustus 2012 en december 2015 in twee perioden 2,5 jaar stil vanwege scheurtjes in het reactorvat. Gemeenten in de Euregio stappen samen naar de Belgische rechter en naar de Raad van State om de sluiting van kernreactor 2 in Tihange voor elkaar te krijgen.

Lees ook: Tihange-coalitie naar Raad van State en Belgische rechter

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Waterlek oorzaak problemen bij kerncentrale in Tihagne
Tihange kerncentrale
Rechter komt met oordeel Tihange-2: uitspraak voor de bühne
Ook Sittard-Geleen steunt juridische stappen tegen Tihange
Tihange 1
Duitse deelstaat eist sluiting Tihange na brand
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen