Overslaan en naar de inhoud gaan

Molukkers willen eigen wijk behouden in Gennep

Geplaatst opmaandag 12 juni 2017 - 6:05

Bewoners van de Molukse wijk in Gennep willen dat woningcorporatie Mooiland alleen Molukkers in huizen in hun wijk plaatsen.

"Als er een woning vrijkomt en er komt een Hollands gezin, of het maakt niet uit wat, dan komt de hele wijk in opstand. Dan krijg je gewoon een escalatie. Dan gooien ze elke avond de ruiten in", zegt voorzitter van de Wijkraad Chris Sahertian.

Afspraak
Vijf jaar geleden werd met woningcorporatie Mooiland afgesproken dat de woningen in de wijk ook aan niet-Molukkers toegewezen mogen worden. De Molukse wijkraad wil van die afspraak af. Want de vierde generatie Molukkers wil weer samen in één wijk wonen. Er is meer vraag van Molukkers naar woningen dan vijf jaar geleden gedacht.

Gesprek
In de wijk wonen nu zo'n 30 huishoudens met dezelfde achtergrond. Ook hebben ze er hun eigen kerk, en vieren ze er hun gezamenlijke feest- en gedenkdagen. De Molukkers in Gennep willen er eerst gewoon met een goed gesprek uitkomen. Dat staat voor woensdagavond gepland.

De woningcorporatie was niet bereikbaar voor commentaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

De Koning verwacht geen problemen in Molukse wijk Gennep
Video: honderden Molukse motorrijders verzamelen in Gennep
Twijfels over groot woonpark voor arbeidsmigranten
Huis beklad in Molukse wijk om niet-Molukkers te weren
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen