Molukkenkamp Echt

Geen bijzondere status voor Molukse graven Echt-Susteren

Molukse graven in Echt-Susteren krijgen geen bijzondere status. Dat houdt in dat de gemeente de graven niet in onderhoud en beheer neemt en ook de kosten van de graven niet vergoedt.

Hub Coenen en Lien Coenen-Ferneoeboen willen een bijzondere status voor Molukse graven in Echt-Susteren
'Graven van Molukkers in Echt verdienen bijzondere status'

Na alles wat gebeurd is, moeten Molukse graven in Echt-Susteren een bijzondere status krijgen. Dat vindt initiatiefnemer Hub Coenen. Ook wethouder Peter Ruijten, verantwoordelijk voor de openbare begraafplaatsen in de gemeente, omarmt dat initiatief.

Molukse geschiedenis boot haven Rotterdam (19 mrt 2021)
Limburgse burgemeesters willen erkenning leed Molukkers

Burgemeester Hans Teunissen van Gennep en burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen staan achter de brief van 11 collega-burgemeesters die het kabinet oproepen om het leed te erkennen dat de Molukkers is aangedaan na hun komst naar Nederland.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane