Overslaan en naar de inhoud gaan

'Molotovman' Gijsbert Ruiter heeft Limburg losgelaten

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 11:24

Het gaat goed met 'molotovman' Gijsbert Ruiter. De Haelenaar heeft geen contact meer met Limburg en dat bevalt hem goed.

Ruiter verruilde begin dit jaar, op advies van zijn psychiater, Haelen voor Zuid-Spanje. "Ik heb het idee dat het hele klimaat hier beter is om te leven en te wonen", zegt hij tegen GeenStijl. "Het eten is beter, de wijn is beter en de vrouwen zijn beter."

Brandende benzine
Vanwege een jarenlang voortslepende ruzie met bewoners van een naastgelegen woonwagenkamp had Ruiter zonder vergunning een hek rond zijn huis in Haelen neergezet. Toen de gemeente dat in 2012 weg wilde halen, ging hij door het lint. Urenlang hield hij zich schuil in zijn woning, verdedigde hij zijn erf met molotovcocktails en dreigde hij met pijl en boog. Ruiter werd landelijk nieuws.

Zuid-Spanje
Zijn verhuizing van Haelen naar Zuid-Spanje bevalt hem goed. "Ik liep gevaar voor mijn leven in Limburg. Het ging natuurlijk geestelijk en lichamelijk heel slecht met me", vertelt Gijsbert Ruiter. "In mijn hoofd ben ik nu redelijk aan het opkrabbelen."

Hij bekijkt en hoort weinig tot niks meer over Haelen en dat doet hem naar eigen zeggen goed. "Geen contact over Limburg."

Bekijk de video hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
27 maanden geëist in beroepszaak-Ruiter
Gijsbert Ruiter Haelen
Gemeente en politie grijpen niet in bij Ruiter
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Uitspraak in hoger beroep tegen Gijsbert Ruiter
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen