Overslaan en naar de inhoud gaan

Molen op hol geslagen door krachtige wind

Geplaatst opdinsdag 6 juni 2017 - 17:23

Door de harde wind is dinsdagmiddag in kerkdorp Laar een molen op hol geslagen.

Het gaat om de Sint Antoniusmolen.

Brand
Een buurtbewoner zag de wieken opvallend snel ronddraaien en sloeg meteen alarm, zo meldt WeertdeGekste. De eigenaar spoedde zich naar de molen, trok aan de rem en wist hierdoor de windmolen tot stilstand te brengen. Bij het afremmen van de wieken kwam veel warmte vrij. Het is dan ook een wonder dat er geen brand is ontstaan.

Brandweer
Twee molenspecialisten en de brandweer werden vervolgens opgeroepen om samen met de eigenaar de molen in een windluwe stand te duwen.

Schade
Uit onderzoek van de brandweer bleek dat de wieken door de harde wind waren losgeschoten uit de beveiliging. Hierdoor zijn enkele tanden afgebroken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand in opslagloods Weert (4 aug 2020)_HD
Grote brand in opslagloods met eierverpakkingen Weert
brand loader Weert - 23 apr 2020
Loader vat tijdens het rijden vlam
Wijk- en dorpsraden Weert boycotten overleg met gemeente
Molen
Bezwaren tegen horeca molen in Weert
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen