Overslaan en naar de inhoud gaan

Molen op hol geslagen door krachtige wind

Geplaatst opdinsdag 6 juni 2017 - 17:23

Door de harde wind is dinsdagmiddag in kerkdorp Laar een molen op hol geslagen.

Het gaat om de Sint Antoniusmolen.

Brand
Een buurtbewoner zag de wieken opvallend snel ronddraaien en sloeg meteen alarm, zo meldt WeertdeGekste. De eigenaar spoedde zich naar de molen, trok aan de rem en wist hierdoor de windmolen tot stilstand te brengen. Bij het afremmen van de wieken kwam veel warmte vrij. Het is dan ook een wonder dat er geen brand is ontstaan.

Brandweer
Twee molenspecialisten en de brandweer werden vervolgens opgeroepen om samen met de eigenaar de molen in een windluwe stand te duwen.

Schade
Uit onderzoek van de brandweer bleek dat de wieken door de harde wind waren losgeschoten uit de beveiliging. Hierdoor zijn enkele tanden afgebroken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wijk- en dorpsraden Weert boycotten overleg met gemeente
Molen
Bezwaren tegen horeca molen in Weert
Honderden Limburgers doen iets voor NLDoet
Molen
‘Stenen gebouwtje bij molen Weert is legaal’
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen