Overslaan en naar de inhoud gaan

Moldavische spits mogelijk langer dan één jaar bij Fortuna

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 20:47

Fortuna Sittard is erin geslaagd een optie tot koop te bedingen in het huurcontract van Vitalie Damascan (20). De spits wordt voor één jaar gehuurd van het Italiaanse Torino, maar kan voor een onbekend bedrag definitief worden ingelijfd.

Eerder meldde L1 al dat de goaltjesdief op huurbasis naar Sittard kwam. Dinsdag werd hij gepresenteerd.

Lees ook: Dubbelslag voor Fortuna Sittard: twee aanvallers tekenen

Negentig minuten energie
Op de clubwebsite omschrijft Fortuna Sittard de nieuwe aanwinst als 'een groot Moldavisch talent'. Technisch manager Sjoerd Ars heeft een hoge pet op van Damascan. "Vitalie is een jonge speler met enorm veel potentie. Een kopsterke spits die negentig minuten lang energie in een wedstrijd stopt. We hopen aankomend seizoen veel plezier van hem te beleven."

Geen doorbraak
Damascan maakte in eigen land veel indruk, door in 33 wedstrijden 22 keer te scoren voor topclub Sheriff Tiraspol. Inmiddels is hij ook een terugkerend gezicht in de nationale ploeg van Moldavie. Torino betaalde begin 2018 anderhalf miljoen euro om hem over te nemen, maar tot een doorbraak kwam het niet. Hij speelde drie minuten in het eerste elftal.

Overigens is ook de Belgische aanvaller Jacky Donkor (20) medisch gekeurd. Hij legde met succes een proefperiode af bij Fortuna Sittard en wordt nu definitief vastgelegd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen