Overslaan en naar de inhoud gaan

Moldavische spits mogelijk langer dan één jaar bij Fortuna

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 20:47

Fortuna Sittard is erin geslaagd een optie tot koop te bedingen in het huurcontract van Vitalie Damascan (20). De spits wordt voor één jaar gehuurd van het Italiaanse Torino, maar kan voor een onbekend bedrag definitief worden ingelijfd.

Eerder meldde L1 al dat de goaltjesdief op huurbasis naar Sittard kwam. Dinsdag werd hij gepresenteerd.

Lees ook: Dubbelslag voor Fortuna Sittard: twee aanvallers tekenen

Negentig minuten energie
Op de clubwebsite omschrijft Fortuna Sittard de nieuwe aanwinst als 'een groot Moldavisch talent'. Technisch manager Sjoerd Ars heeft een hoge pet op van Damascan. "Vitalie is een jonge speler met enorm veel potentie. Een kopsterke spits die negentig minuten lang energie in een wedstrijd stopt. We hopen aankomend seizoen veel plezier van hem te beleven."

Geen doorbraak
Damascan maakte in eigen land veel indruk, door in 33 wedstrijden 22 keer te scoren voor topclub Sheriff Tiraspol. Inmiddels is hij ook een terugkerend gezicht in de nationale ploeg van Moldavie. Torino betaalde begin 2018 anderhalf miljoen euro om hem over te nemen, maar tot een doorbraak kwam het niet. Hij speelde drie minuten in het eerste elftal.

Overigens is ook de Belgische aanvaller Jacky Donkor (20) medisch gekeurd. Hij legde met succes een proefperiode af bij Fortuna Sittard en wordt nu definitief vastgelegd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen