Overslaan en naar de inhoud gaan

Mol roversbende Venlo gelinkt aan andere overval

Geplaatst opmaandag 14 augustus 2017 - 6:31

De bankmedewerker die samenwerkte met de mannen die op 19 juli in Venlo een Duitse man op straat van ruim 100.000 euro beroofden, heeft mogelijk ook geholpen bij een gewelddadige overval in Roosendaal.

Lorenzo J. - klantenservicemedewerker van de Rabobank en verdachte in deze zaak - zou ook voor deze overval het dossier van de slachtoffers hebben opgevraagd bij de bank. Dat melden bronnen aan De Limburger.

Gewelddadige
Op 7 juli overvielen drie mannen een bejaard echtpaar in hun tuin in Roosendaal nadat ze ruim 20.000 euro aan contant geld hadden opgehaald bij de bank. De man en vrouw werden overvallen toen ze uit hun auto stapten. De twee raakten bij de gewelddadige overval gewond en moesten in het ziekenhuis worden behandeld.

Twaalf dagen later sloeg een roversbende dankzij een tip van dezelfde bankmedewerker ook toe in Venlo. Daar werd een 63-jarige Duitse man op straat beroofd. Hij had net ruim 100.000 euro bij de Rabobank aan de Peperstraat opgenomen.

Lees ook: Slachtoffer straatroof had ruim 100.000 euro cash bij zich

Verijdeld
En daar bleef het niet bij. Op 28 juli wilden overvallers ook bij een bankfiliaal in Zundert toeslaan. Ook zij zouden door Lorenzo J. zijn getipt. Die overvalpoging werd door de politie verijdeld.

Ook bij de overval in Venlo werd er een busje gebruikt. Dit werd later uitgebrand teruggevonden.
Foto: Thomas Kusters/L1

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Bankmol' ook verdachte bij overval op bejaarde Brabantse
Verdachten roversbende Venlo blijven vast zitten
Agent nam plaats in van slachtoffer bij zaak 'bankmol'
Aangifte tegen politie na sensationele arrestatie
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging