Overslaan en naar de inhoud gaan

Mohammed G. betrokken bij dodelijke kidnap Zuid-Afrika

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 11:36

De Maastrichtse jihadist Mohammed G. is mogelijk betrokken bij een gijzeling met dodelijke afloop in Zuid-Afrika.

Dat werd dinsdagochtend duidelijk tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Rotterdam, schrijft De Limburger.

Creditcard
In februari dit jaar werd een Brits ouder echtpaar in Zuid-Afrika ontvoerd. Hun lichamen zijn enkele weken later gevonden. Een Islamitisch echtpaar wordt in Zuid-Afrika verdacht van de kidnapping, Mohammed G. zou hebben geholpen met de financiële afwikkeling van de ontvoering.

Hij zou met gestolen creditcardgegevens van het vrouwelijke slachtoffer hebben geprobeerd bitcoins te kopen.

Kerfstok
G. zat eerder drie jaar vast omdat hij probeerde af te reizen naar IS-gebied om zich daar in de strijd te mengen. Ook zat hij een jaar in een psychiatrische kliniek. Begin dit jaar werd hij opnieuw aangehouden.

Lees ook: Mohammed G. aangehouden in Maastricht

Geen bewijs
Advocaat Serge Weening vroeg aan de rechtbank om de onmiddellijke invrijheidstelling van G, maar dat werd door de rechtbank in Rotterdam afgewezen. Volgens de krant ziet de rechtbank vooralsnog geen bewijs voor betrokkenheid bij de Zuid-Afrikaanse ontvoering. Hij wordt vastgehouden vanwege het onderzoeksbelang en het gevaar dat G. opnieuw de fout in gaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen