Overslaan en naar de inhoud gaan

Mohammed G. betrokken bij dodelijke kidnap Zuid-Afrika

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 11:36

De Maastrichtse jihadist Mohammed G. is mogelijk betrokken bij een gijzeling met dodelijke afloop in Zuid-Afrika.

Dat werd dinsdagochtend duidelijk tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Rotterdam, schrijft De Limburger.

Creditcard
In februari dit jaar werd een Brits ouder echtpaar in Zuid-Afrika ontvoerd. Hun lichamen zijn enkele weken later gevonden. Een Islamitisch echtpaar wordt in Zuid-Afrika verdacht van de kidnapping, Mohammed G. zou hebben geholpen met de financiële afwikkeling van de ontvoering.

Hij zou met gestolen creditcardgegevens van het vrouwelijke slachtoffer hebben geprobeerd bitcoins te kopen.

Kerfstok
G. zat eerder drie jaar vast omdat hij probeerde af te reizen naar IS-gebied om zich daar in de strijd te mengen. Ook zat hij een jaar in een psychiatrische kliniek. Begin dit jaar werd hij opnieuw aangehouden.

Lees ook: Mohammed G. aangehouden in Maastricht

Geen bewijs
Advocaat Serge Weening vroeg aan de rechtbank om de onmiddellijke invrijheidstelling van G, maar dat werd door de rechtbank in Rotterdam afgewezen. Volgens de krant ziet de rechtbank vooralsnog geen bewijs voor betrokkenheid bij de Zuid-Afrikaanse ontvoering. Hij wordt vastgehouden vanwege het onderzoeksbelang en het gevaar dat G. opnieuw de fout in gaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen