Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijke verlenging aanvraag gift watersnoodslachtoffers

Geplaatst opmaandag 16 augustus 2021 - 11:08

Hoogwaterslachtoffers in Limburg kunnen zich mogelijk ook nog na maandag aanmelden voor de gift van 1.000 euro van Giro 777.

"Een verlenging ligt bijna voor de hand. Daar hebben we over gesproken, maar dat is niet aan mij", zegt burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul maandag op L1 Radio.

Verzekeringswerk
Limburgers die gedupeerd zijn door de wateroverlast van vorige maand, hebben in principe tot en met maandag de tijd om die tegemoetkoming van het Nationaal Rampenfonds aan te vragen. Maar Prevoo krijgt de indruk dat de slachtoffers momenteel met andere zaken bezig zijn. Denk hierbij aan al het verzekeringswerk.

"Onze gedupeerden wonen bij familie of zitten op vakantieparken en zijn verstoken van internet. En niet iedereen is natuurlijk even handig met het internet", aldus de burgervader. Volgens Prevoo doet de gemeente er alles aan om de slachtoffers op de hoogte te brengen over de schenking. "Maar dat komt ook niet altijd aan", verklaart Prevoo.

Lees ook: Loket Giro 777 vanaf vrijdag open voor gedupeerden Limburg

500 aanmeldingen
Hoeveel Limburgers in totaal een aanvraag hebben ingediend voor de actie van Giro 777, is niet bekend. "In mijn gemeente zijn dat er 500. Dat is ongeveer 20 procent van het totale aantal getroffen huishoudens."

Miljoenenschade
In Valkenburg is er naar schatting 400 miljoen euro aan schade als gevolg van de overstromingen. In totaal zijn 2.300 huizen beschadigd geraakt. Bij 700 huizen is er zoveel beschadigd of vervuild dat mensen niet terug kunnen naar hun woning. Het demissionair kabinet bestempelde de watersnood in onze provincie formeel als ramp. Dat betekent dat mensen met schade die de verzekering niet dekt, bij de Rijksoverheid om financiële hulp kunnen vragen.

Bedrag
Via Giro 777 is intussen bijna 11 miljoen euro opgehaald voor de gedupeerden van de overstromingen. Dat bedrag is bijeengebracht door duizenden donateurs.

Lees ook: Zo gaat het kabinet gedupeerden hoogwater helpen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen