Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijke relatie tussen medewerkster tbs-kliniek en patiënt

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 19:56

Een medewerkster van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum is op non-actief gesteld, nadat signalen binnen zijn gekomen dat zij een relatie zou hebben met een patiënt.

Dat schrijft de tbs-kliniek op haar eigen website.

Integriteit
De kliniek kreeg via andere medewerkers en patiënten signalen dat de betreffende medewerkster een relatie had of heeft met een patiënt. Medewerkers van De Rooyse Wissel mogen geen relatie hebben met patiënten. "Binnen onze organisatie is integriteit van essentieel belang en grensoverschrijdend gedrag tolereren we niet", zo staat op de site.

Non-actief
De Rooyse Wissel gaat uitzoeken of er inderdaad sprake is of was van een relatie. Tot die tijd mag de vrouw niet werken. Als uit onderzoek blijkt dat de vermoedens kloppen, wordt de betrokken medewerkster ontslagen. Daarnaast wordt er aangifte gedaan bij de politie.

De tbs-kliniek heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het ministerie van Justitie op de hoogte gesteld van de signalen.

Lees ook: 'Medewerkster tbs-kliniek en patiënt hebben relatie'

In 2016 bestond er al een ernstig vermoeden dat een andere medewerkster een relatie heeft met één van de patiënten. Toen is aangifte gedaan bij de politie.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen