Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mogelijke link brandstichting en bedreiging burgemeester

Geplaatst opdinsdag 17 juli 2018 - 22:07

De politie houdt er rekening mee dat de man die twee loodsen op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal in brand stak uit hetzelfde criminele circuit komt als de bedreiger van burgemeester Wil Houben.

De link tussen de twee zaken werd dinsdagavond in Opsporing Verzocht gelegd.

Ontruimd
De autosloperij die in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 maart in vlammen opging, zou die woensdagmorgen worden verkocht tijdens een executieveiling van de Belastingdienst. Het terrein werd namelijk in de zomer van 2017 op last van burgemeester Houben ontruimd, omdat er middelen werden gevonden voor hennepteelt.

Lees ook: Politie zoekt getuigen brandstichting Voerendaal

Witte bestelbus
In het opsporingsprogramma werden bewakingsbeelden getoond van de witte bestelbus en de vermoedelijke brandstichter. Hij heeft zichzelf vermoedelijk verwond toen hij rond 02:15 uur over prikkeldraad heen klauterde. De brandstichter is nog niet opgepakt.

Foto: Opsporing Verzocht

Reeks incidenten
Behalve videobeelden van de brandstichting in de loodsen werd in Opsporing Verzocht ook een reconstructie getoond van de bedreiging van burgemeester Wil Houben. De twee voorvallen zouden onderdeel zijn van een reeks incidenten in de gemeente Voerendaal.

De politie houdt er rekening mee dat de incidenten een reactie kunnen zijn op het harde ingrijpen van de gemeente, met name bij woonwagenkampen. Sinds 2016 zijn hennepkwekerijen en een drugslaboratorium in de gemeente ontmanteld en zijn daaraan verwante belastingschulden geïnd.

Lees ook: Goed voorbereid: bedreiger observeerde huis burgemeester

Politie en justitie loven een beloning van 12.500 euro uit voor de tip die leidt tot een doorbraak in het onderzoek naar de bedreiging van burgemeester Wil Houben van Voerendaal.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen