Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mogelijke link brandstichting en bedreiging burgemeester

Geplaatst opdinsdag 17 juli 2018 - 22:07

De politie houdt er rekening mee dat de man die twee loodsen op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal in brand stak uit hetzelfde criminele circuit komt als de bedreiger van burgemeester Wil Houben.

De link tussen de twee zaken werd dinsdagavond in Opsporing Verzocht gelegd.

Ontruimd
De autosloperij die in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 maart in vlammen opging, zou die woensdagmorgen worden verkocht tijdens een executieveiling van de Belastingdienst. Het terrein werd namelijk in de zomer van 2017 op last van burgemeester Houben ontruimd, omdat er middelen werden gevonden voor hennepteelt.

Lees ook: Politie zoekt getuigen brandstichting Voerendaal

Witte bestelbus
In het opsporingsprogramma werden bewakingsbeelden getoond van de witte bestelbus en de vermoedelijke brandstichter. Hij heeft zichzelf vermoedelijk verwond toen hij rond 02:15 uur over prikkeldraad heen klauterde. De brandstichter is nog niet opgepakt.

Foto: Opsporing Verzocht

Reeks incidenten
Behalve videobeelden van de brandstichting in de loodsen werd in Opsporing Verzocht ook een reconstructie getoond van de bedreiging van burgemeester Wil Houben. De twee voorvallen zouden onderdeel zijn van een reeks incidenten in de gemeente Voerendaal.

De politie houdt er rekening mee dat de incidenten een reactie kunnen zijn op het harde ingrijpen van de gemeente, met name bij woonwagenkampen. Sinds 2016 zijn hennepkwekerijen en een drugslaboratorium in de gemeente ontmanteld en zijn daaraan verwante belastingschulden geïnd.

Lees ook: Goed voorbereid: bedreiger observeerde huis burgemeester

Politie en justitie loven een beloning van 12.500 euro uit voor de tip die leidt tot een doorbraak in het onderzoek naar de bedreiging van burgemeester Wil Houben van Voerendaal.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen