Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk woonhuizen op Kazerneterrein in Venlo

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 21:11

Het Kazerneterrein in Venlo wordt mogelijk ingericht als woonwijk.

Dat vertelde wethouder Marij Pollux vrijdagavond in televisieprogramma Nedinscoplein van Omroep Venlo.

In de prullenbak
Deze week maakte de gemeente Venlo bekend dat de plannen voor een grote bioscoop, binnenspeeltuin en hipstermarkt op het terrein van de voormalige kazerne zijn geschrapt. De noodlijdende gemeente had de conclusie getrokken dat er geen vertrouwen meer was om het plan tot een succes te maken. Ook was er nog maar weinig enthousiasme voor het idee om een kabelbaan over de Maas te bouwen.

Lees ook: Venlo stopt met ontwikkeling Kazerneterrein

Grootse plannen
Opvallend is dat nu woningbouw wordt genoemd als mogelijke invulling van het kazerneterrein. De gemeente kocht het stuk grond in 2006, met het uitdrukkelijke idee er géén woningen te bouwen. In plaats daarvan kwamen er grootse plannen over een voetbalstadion, een nieuw casino en andere ambitieuze vrijetijdsprojecten. In de jaren daarna verwaterden die plannen meer en meer.

Oud fort
Onder het kazerneterrein liggen de resten van Fort Sint Michiel, een Spaans fort uit de Tachtigjarige Oorlog. Het is nog steeds de bedoeling dat het voormalige fort een belangrijke rol krijgt in de nieuwe plannen voor het terrein.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen