Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk Vuelta in plaats van Gold Race voor Dumoulin

Geplaatst opwoensdag 17 juni 2020 - 9:00

De kans is aanwezig dat Tom Dumoulin na de Tour de France ook van start gaat in de Vuelta. Dat zegt Merijn Zeeman, directeur sportief van de Jumbo-Visma wielerploeg, in een interview met wielerjournalist Raymond Kerckhofs voor L1.

Dat zou dan ten koste gaan van bijvoorbeeld de Amstel Gold Race. "We kennen zijn liefde voor de klassiekers als Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en uiteraard ook de Amstel Gold Race en die hebben we oorspronkelijk ook gepland in zijn schema. Maar dat gaan we na de Tour de France definitief invullen in overleg met Tom", zo vertelt Zeeman.

Video: L1

Meer wedstrijdkilometers
"Deelname aan de Vuelta is heel goed mogelijk, omdat het ook met oog op het wielerjaar 2021 goed voor hem zou zijn om naast de Tour nog een grote ronde te rijden in plaats van de klassiekers. Daardoor krijgt hij meer wedstrijdkilometers in de benen. Maar de prioriteit ligt nu bij de Tour de France en dus nemen we ook alle tijd om een definitief besluit te nemen over de periode daarna."

Voorbereiding
De laatste fase van de voorbereiding op de Ronde van Frankrijk begint voor Tom Dumoulin in juli met een hoogtestage in Tignes. Daar slaat Jumbo-Visma met een grote selectie de tenten op in de Franse Alpen en rijdt Dumoulin ook een volledig Frans programma met deelname aan de Tour de L'Ain en de Dauphiné. Na de Ronde van Frankrijk richt Dumoulin zich in elk geval op het wereldkampioenschap met de individuele tijdrit en de wegwedstrijd als belangrijk doel.

Vorm
Dumoulin reed ruim een jaar geleden zijn laatste wedstrijd. Door een slepende knieblessure en een darmparaciet kwam hij vervolgens niet meer in actie tijdens een officiële koers. Nu lijkt hij volledig klaar voor zijn rentree. "Tom maakt op dit moment hele goede indruk, dat horen we ook van zijn collega-renners met wie hij nu traint. Hij doet ze weer ouderwets pijn, dus dat stemt ons heel optimistisch," zo vertelt Zeeman.

Mike Teunissen
Het schema voor Mike Teunissen ziet er anders uit. "Mike zit in principe niet bij de Tour-ploeg", legt Zeeman uit, "maar hij is voor die ronde wel de eerste op de lijst die als vervanger klaar staat als er ergens iets misgaat. Daarom gaat hij ook mee op hoogtestage naar Tignes. Zo wordt hij zo goed mogelijk voorbereid een eventuele Tour en is het een ideale voorbereiding op klassiekers in het najaar, waar zijn prioriteit ligt .Voor Teunissen zal het seizoen starten met de Italiaanse koersen Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Zijn hoofddoel zal vervolgens liggen in klassiekers als Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem."

Flexibel
Zo zijn de schema's voor alle renners in grote lijnen ingevuld, maar door de situatie van de afgelopen maanden is de ploegleiding flexibel in het doorvoeren van veranderingen. "We hebben inderdaad vooral de grote lijnen gepland, omdat er zoveel onzekerheid is. Dus houden we ook alle opties nog steeds open", zo geeft Merijn Zeeman een kijkje in de keuken van zijn ploeg, waar de eerste focus toch echt op de Tour de France komt te liggen. Die gaat op 29 augustus van start in Nice en eindigt op 20 september in Parijs. De Vuelta de España staat van 20 oktober tot 8 november op de kalender en wordt volledig in Spanje gereden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen