Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mogelijk vignet voor taxichauffeurs uit Parkstad

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 5:55

Taxichauffeurs uit Parkstad krijgen in de toekomst mogelijk een vignet tijdens drukke evenementen.

Met dat vignet krijgen ze meer mogelijkheden om geld te verdienen dan collega's uit de rest van het land.

Onderzoeken
Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf heeft de chauffeurs, die tijdens Pinkpop dreigden met acties, beloofd te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Zo wordt er in Tilburg tijdens de grote kermis en in Nijmegen met de Vierdaagse al gewerkt met vignetten voor lokale taxi's. Vlecken heeft contact met die gemeenten opgenomen om te kijken hoe het systeem werkt.

Illegaal
Nu hebben lokale chauffeurs tijdens evenementen als carnaval en
Pinkpop vaak het nakijken als hun plekken worden ingenomen door met name chauffeurs uit de Randstad. Dat is niet illegaal, maar zorgt wel voor scheve gezichten.

Goede hoop
Het is nog onduidelijk of en wanneer die vignetten worden ingevoerd. De taxichauffeurs hebben in ieder geval goede hoop dat er iets aan de huidige situatie gaat ve
randeren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Spoedoverleg Parkstad over failliet taxibedrijf Van Meurs
Hufterige taxichauffeurs betrapt en aangepakt in Roermond
Taxibedrijf Munckhof zoekt dringend driehonderd chauffeurs
Taxichauffeurs voeren actie tijdens Pinkpop
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen