Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk toch subsidie voor vier culturele organisaties

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 22:24

De provincie gaat met vier culturele instellingen en organisaties om de tafel om alsnog te bekijken welke subsidiemogelijkheden er zijn voor de komende twee jaar.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans zegde dat toe in een Statencommissie.

Muziek
Het gaat om Jazz Maastricht, muziektheater Covar, Opera Compact en Ensemble 88. Dat is een Limburgse ensemble voor kamermuziek. De vier komen niet in aanmerking voor geld uit het potje voor tweejarige cultuursubsidies, ondanks een voldoende beoordeling door een adviescommissie.

Omdat het budget is vastgesteld op 1,2 miljoen euro, vallen deze vier organisaties toch buiten de prijzen en wordt het geld verdeeld onder twaalf andere culturele instellingen.

Hoger budget
In een Statencommissie pleitte GroenLinks-fractievoorzitter Andy Rossel daarom voor een hoger budget. Hij kreeg daarvoor steun van de SP. Maar dat zag gedeputeerde Koopmans niet zitten. Wel gaat hij dus met de vier instellingen en organisaties praten over andere soorten subsidie, bijvoorbeeld voor projecten. "Niemand van hen heeft er in artistieke zin een bende van gemaakt", aldus Koopmans.

Er is ook financiële ruimte, want het provinciebestuur wil 3,5 miljoen euro extra uittrekken voor cultuur.

Zondag gratis naar Groove Garden Festival in Sittard? Schrijf je in voor Limburgs nieuws en maak kans op twee kaarten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen