Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mogelijk toch drenkelingendetectiesysteem in zwembad Echt

Geplaatst opmaandag 20 juni 2016 - 7:02

Er komt mogelijk toch een drenkelingendetectiesysteem in zwembad In de Bandert in Echt.

Wethouder Geert Frische van de gemeente Echt-Susteren laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat hij in het najaar van de raadsfracties wil weten of er toch een drenkelingen detectiesysteem in het bad moet worden geïnstalleerd.

Verdronken
In eerste instantie stond het systeem als optie genoemd bij de renovatie van het bad, maar is daar vanwege de kosten (170.000 euro) van afgezien. Frische wil dat de optie nogmaals besproken wordt, vanwege de ervaringen in de zwembaden van Stein en Gulpen. Daar werd het systeem pas geïnstalleerd nadat er in beide baden mensen waren verdronken.

Als de raad kiest voor het aanbrengen van het systeem, waarbij een alarm afgaat als iemand roerloos op de bodem ligt, dan zal moeten worden bekeken waar het benodigde geld vandaan moet komen.

Lees ook: 'Ieder zwembad een detectiesysteem'

Renovatie
Zwembad In de Bandert werd in november vorig jaar gesloten nadat er een fout in de dakconstructie was ontdekt. Inmiddels is met het slopen van het bad en het saneren van asbest begonnen. Naar verwachting worden het nieuwe wedstrijdbad, de garderobe en de kantoren eind oktober opgeleverd.

Lees ook: Zwembad in Echt per direct op slot vanwege kapot dak

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zwemmen Zwembad
Zwembad in Echt per direct op slot vanwege kapot dak
Zwembad gaat na flinke opknapbeurt weer open
Zwemmer kritiek afgevoerd uit buitenbad Blerick
Drenkeling (16) buitenbad Blerick overleden
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen