Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mogelijk strafzaak tegen afvalsjoemelaar uit Weert

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 11:36

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of er een strafzaak komt tegen afvalsjoemelaar Wim Breukers uit Weert.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdag.

Gewond
De nu 55-jarige Weertenaar had onder meer in Maasbracht en Helmond gevaarlijk afval opgeslagen, zonder dat hij daar vergunningen voor had. In die Brabantse plaats ging het om chemisch afval dat in een bedrijfspand lag. Een medewerker van een bedrijf dat daarnaast was gevestigd, raakte gewond toen de vaten met afval van Breukers ging lekken.

Chemisch afval
​Breukers' bedrijf BM Recycling liet zich betalen door klanten die hun chemisch afval kwijt moesten. Het recyclingbedrijf zou dan voor de verdere verwerking moeten zorgen. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan stapelde de troep zich steeds verder op.

Opruimkosten
Omdat het bedrijf van Breukers failliet ging, kwam het opruimen van het afval in Maasbracht en Helmond voor rekening van de provincies Limburg en Brabant. Om toch iets van dat geld terug te zien lieten de twee provincies beslag leggen op eigendommen van de man, en dan met name vastgoed in Weert en Nederweert.

Failliet
De provincie Noord-Brabant heeft in een laatste poging om geld te zien Breukers nu ook persoonlijk failliet laten verklaren. De 635.000 euro die Brabant nog te goed heeft van de afvalboer, claimt de provincie nu bij de curator.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen