Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk stappen na kaartverkoopdebacle LVK

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 11:11

De organisatie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) gaat mogelijk verdere stappen ondernemen tegen kaartverkoper Ticketmaster.

Dat zei LVK-voorzitter Joep Verbugt maandagochtend op L1 Radio.

Geld teruggestort
Verbugt zegt dat zo'n 200 mensen de dupe waren toen zaterdag bij de kaartverkoop meer tickets verkocht werden dan dat er daadwerkelijk beschikbaar waren. "Het is verholpen in die zin dat alle mensen die betaald hebben en geen kaartje konden krijgen, bericht zijn en het geld teruggestort is. Ze hebben dat geld weer op hun rekening of ontvangen het geld vandaag of morgen, afhankelijk van hun bank. Dat is allemaal opgelost."

Lees ook: LVK moet honderden mensen teleurstellen

Oorzaak
Over de oorzaak van de problemen tast men nog in het duister. "We hadden zaterdag 3000 kaarten in de verkoop. Nadat die verkocht waren, zou er als het goed is een ‘stop’ op moeten komen. Dat is niet goed gegaan. De oorzaak daarvan wordt onderzocht", aldus Verbugt.

'Dat kan niet'
Ook vorig jaar werden teveel kaarten verkocht voor de LVK-finale. De organisatie baalt als een stekker. "We hebben te maken met het meest gerenommeerde bedrijf op dit vlak en dat bedrijf maakt tot twee keer toe fouten", zegt Verbugt over Ticketmaster. "Dat kan natuurlijk niet. Uiteindelijk zijn wij als LVK verantwoordelijk, daar lopen we niet voor weg."

Verdere stappen
Desalniettemin is het laatste woord nog niet gezegd. "Een en ander is ons verzekerd wat dit jaar wél goed zou gaan. Dat is niet gebeurd. We beraden ons nog op verdere stappen omdat we het uitermate vervelend vinden", aldus Verbugt. "Ticketmaster heeft excuses aangeboden, maar daar koop je in eerste instantie niets voor.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen