Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk onderzoek naar zelfdoding 11-jarige jongen

Geplaatst opdinsdag 25 juli 2017 - 7:00

Er wordt mogelijk een landelijk onderzoek ingesteld naar de zelfdoding van de elfjarige jongen uit Steyl, die begin deze maand uit het leven stapte.

Volgens De Limburger beraden de landelijke inspecties voor Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Veiligheid & Justitie zich op een nader onderzoek.

Commissie
De Commissie Meldingen hakt op korte termijn de knoop door over het wel of niet onderzoeken van de zaak. Mocht het zover komen, zal er vooral worden gekeken naar de rol van betrokken instanties en welke fouten zij eventueel hebben gemaakt.

Gemeente
Een woordvoerder van de rijksinspecties vindt dat de gemeente Venlo, waar Steyl onder valt, ook naar zichzelf mag kijken. De gemeente stelt echter dat de zaak onder de Jeugdwet valt en daarmee is het een zaak voor de inspectie. Verantwoordelijk wethouder Ben Aldewereld (Venlokaal) liet eerder weten dat de zaak zorgvuldig is afgehandeld.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen onderzoek naar zelfdoding Steyl
School: hulp aan gezin zelfdoding had door moeten gaan
Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl
Gezin zelfdoding Steyl kreeg tot jaar geleden hulp
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen